(0)

Ukraine. Geografi og samfund

lydbog & e-bog


"Det, der skete, var, at kæmperiget Sovjetunionen brød sammen. Det blev opløst i 16 uafhængige lande med hver sit flag, regering og hær. Et af disse lande var Ukraine.

Maxim og hans jævnaldrende ved selvfølgelig, hvad der skete dengang. Maxim var med sine forældre på gaden, da ukrainerne jublede over uafhængigheden. Men i dag spekulerer de ikke meget over det. Det er helt andre ting, der optager dem. Nogle af de voksne siger oven i købet, at børnenes og de unges tilværelse slet ikke har forandret sig. Men kan det nu passe?"

I årerne efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 undergik Ukraine og de andre tidligere sovjetstater store omvæltninger. Alligevel var der meget, der forblev det samme. I bogen følger vi den ukrainske teenager Maxim og ser det nye Ukraine fra hans perspektiv. Samtidig fortæller bogen om de store forandringer, der foregik i det ukrainske samfund og kulturen i årene frem til 1996, hvor bogen udkom.

Peter Dalhoff-Nielsen (1924-2008) var en dansk journalist, forfatter og redaktør. Han var uddannet i slavisk filologi fra Københavns Universitet og blev i 1962 korrespondent for Danmarks Radio i Sovjetunionen og Østeuropa, hvilket han blev ved med at være helt til i 1992, da Jerntæppet var faldet. Peter Dalhoff-Nielsen har skrevet en lang række bøger om russisk, sovjetisk og østeuropæisk historie.


Fortæller: Tobias May Hertz
Varighed: