(38)

Spion blandt venner: Statshemmeligheden, der ændrede Danmark

lydbog & e-bog


Da chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i december 2021 landede i Københavns Lufthavn, blev han anholdt og fængslet for landsskadelig virksomhed.

Det var kulminationen på en historisk efterretningsskandale, der går hele vejen til toppen af regeringen, og som også førte til sigtelsen mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. En helt igennem usædvanlig og udansk sag.

Men i virkeligheden begyndte den ti år tidligere, længe før Mette Frederiksen blev statsminister. På Amager blev en af spionvæsenets it-eksperter så kritisk over for Danmarks overvågningssamarbejde med USA, at han gav sig til at optage sine samtaler med kolleger og chefer for at bevise, at stormagten spionerede mod sine allierede.

Det udløste en kæderække af begivenheder, herunder en langvarig overvågning af efterretningsfolk og journalister; blandt dem denne bogs forfatter, som på baggrund af sine artikler om sagen i Politiken og årelange dækning af de danske efterretningstjenester forsøger at levere et svar på, hvordan det kom så vidt.


Fortæller: Morten Runge
Varighed:

4.3

38 vurderinger

Randi

30.1.2024

Rigtig god, tror ikke man kan stemme socialdemokrat så længe Mette har Barbara Berthelsen som embedsmand uha

Viktor

5.10.2023

En øjenåbner ..

Casper

20.2.2023

Fantastisk bog, endelig ærlighed, dygtige journalister - Og ENDNU ENGANG SÅ SINDSSYG SKRÆMMENDE, LEDELSE af vores land!!! Barbara, Mette, Trine Osv. Burde smides langt langt væk - Det er det mest magtfuldkommende mennesker, narcissistisk og manipuleret styring af et folk - At danskerne ikke vågner op, og smider dem på porten er et mysterie!!! Jeg har kun stor respekt for sådan en journalist der tør fortælle sandheden set fra den RIGTIGE SIDE!!! Tak for information endnu engang!!!