(0)

SMS

e-bog


Besatte mobiltelefoner, sms’er fra afdøde, terrorister, stalkere, juleuhygge, zombier, spøgelser og meget andet. Denne samling indholder alle Steen Langstrups sms-noveller til dato. Det er gys, spænding, minimalisme. Historier fortalt via sms-dialoger.

Fra I morgen skal du dø:

Mandag

10:13

Afsender: Anonym

Jeg fulgte efter dig til morgen. Så du mig ikke?

Mandag

12:13

Afsender: Anonym

Jeg har skygget dig hver eneste dag den sidste uge.

Mandag

14:13

Afsender: Anonym

Nogle gange har jeg været så tæt på dig, at min hånd har strejfet din.

“SMS er, med sin brug af korte sætninger og talesprog, meget læseværdig. Jeg er imponeret over, hvordan det er lykkedes Steen at skabe en helstøbt fortælling på så kort en tekst. Man udfordres på sin fantasi og dermed er det næsten ikke selve teksten men læserens fortolkninger der gør det helt uhyggeligt … Man kan fristes til at læse bogen i et stræk, men det vil være en skam. Personligt kunne jeg godt lide at reflektere over hver historie, fordi de hver især indeholdt så mange nuancer.”

Cats, Books and Coffee

“At læse en sms-novelle er meget anderledes end at læse en almindelig novelle. Forfatteren kommer ikke med personbeskrivelser, baggrundskulisser eller stemningsbeskrivelser. I stedet lever historien i meddelelserne, der sendes. Og det er overraskende, hvor virkningsfuldt det er i Steen Langstrups hænder. Selvom vi kun har dialogen lykkes det alligevel Langstrup at skabe stemningsfulde billeder i læserens fantasi, så historierne fremstår helstøbte. Det er godt gået.”

Gyseren

“Det er både spændende og minimalistisk, hvilket igen er noget, der klæder genren, synes jeg. Fordi det enkle, i hvert fald for mig, har det med at gøre det uhyggelige endnu mere skræmmende. Samtidig med dette er sproget ligetil og dejligt let at læse.”

Litteraterne

“Der er gys, der er mere uhyggelige gys og så er der Steen Langstrups versioner … Novellerne spiller i høj grad på det, vi ikke ved. De er let læste – og ret lette at huske bagefter, når der kommer en sms ind på mobilen sent om aftenen.”

Bogvægten

“Sms-formen fungerer forbavsende godt på tryk med tydelige grafiske markeringer af, hvem der siger hvad. Den enkle form, med minimale informationer til læseren, giver ekstra kul til uhyggen, fordi man selv forestiller sig det, man ikke får at vide … Meget vellykket.”

Lektørudtalelsen

“Kan man godt lide at læse noget der ikke ligner alt andet så er dette klart en bog der kan anbefales … Det er skønt med noget andet end det gængse!”

Hverdagens Baggård