(36)

Fra Libanon til Lærkevej: Samtaler vi aldrig har haft

lydbog & e-bog


Tv-værten Abdel Aziz Mahmoud kom til Danmark som knap to-årig og ville som barn bare være så dansk som overhovedet muligt – så hurtigt som muligt. Hans forældres historie og kultur var kun en belastning. Når hans mor serverede arabisk falafel, tiggede han om lasagne. Han gad heller ikke høre om sine bedsteforældre i Palæstina og borgerkrigen i Beirut, om sine forældres flugt eller familiens start i Danmark.

Nu skammer Abdel sig over, at han skammede sig. Han er flov, når han ikke kan svare på de mest almindelige spørgsmål om sin families oprindelse. Derfor har han bedt sin mor, Souad, om at fortælle ham alt. Om hendes egen og deres fælles historie.

Fra Libanon til Lærkevej – samtaler vi aldrig har haft er en ærlig bog fyldt med overraskelser og erkendelser, megen gråd og endnu mere latter. For første gang taler mor og søn sammen om alt det svære – fra krig til kærlighed. Og mens familiens historie folder sig ud, bliver det tillige et bevægende og tankevækkende indspark i den ofte skingre udlændingedebat. For både Souad og Abdel optræder i statistikkerne af mennesker med mellemøstlig baggrund, som politikerne ofte udråber til at være det største problem i Danmark.



4.5

36 vurderinger

Kirsten

4.6.2023

Skøn og rørende fortælling om familiens vej igennem det danske på godt og ondt. Vigtig fortælling om integration som danskerne også kan lære meget af. Tak til Abel og hans familie for at vise vejen.

Maria

24.1.2021

Fantastisk, personlig, dyb og rørende bog. Giver den de varmeste anbefalinger.

Nina

25.7.2020

Så vigtig en historie at høre! Debatten om flygtninge er ofte kogt ind til politiske holdninger, så jeg har været glad for at høre en privat historie. Derudover, så elsker jeg at høre om Abdel’s forældre, man kan mærke der er så meget kærlighed i det hjem!