(0)

Den koreanske hemmelighed

e-bog


Vrede demonstrerende studenter og angrende ekspræsidenter, som med bøjede hoveder tilstår korruption og magtmisbrug, er dele af omverdenens billede af Korea. Hysterisk førertilbedelse i Nordkorea og et mageløst højteknologisk tigerspring i Sydkorea er andre facetter i billedet.

Men hvem er disse koreanere, som gang på gang overrasker omverdenen? Og hvordan kan en filosof, der levede for 2500 år siden, føre 44 millioner sydkoreanere helt forrest frem i den nye verdensorden og samtidig lede 22 millioner nordkoreanere til vor tids mest sejlivede diktatur?

Det og meget mere gives der svar på i denne bog skrevet af en af vore mest indsigtsfulde skribenter på området – forfatter og journalist Asger Nørgaard Larsen.

Det er en håndbog for den, der ønsker indblik i de politiske og erhvervsmæssige snirkler i det koreanske mirakel. Og det er fortællingen om magtens mænd, det gode liv og et mystisk religiøst univers.

Asger Nørgaard Larsen (1931-2008) var en dansk journalist, forfatter, historiker og redaktør. Han har skrevet en lang række fagbøger om historie, og som romanforfatter har han skrevet flere historiske romaner.