(0)

Cuba og Latinamerika

e-bog


"Cuba ligger også i Latinamerika. Der er ikke mange i Latinamerika, der kan lide deres rige naboland mod nord. De er sure over, at amerikanerne næsten aldrig lærer deres sprog eller prøver på at sætte sig ind i deres forhold. Man skulle derfor tro, at landene i Latinamerika ville støtte Cuba i striden med USA. Men det gør kun få af dem, først og fremmeste Chile og Peru. Og det er først for nyligt, at de er begyndt på det. I mange år var Mexico det eneste land i Latinamerika, som havde et nogenlunde normalt forhold til Cuba."

Man hører ofte om det kommunistiske Cubas anspændte forhold til USA. Der bliver ikke talt lige så meget om det komplicerede forhold, landet har til landene i Latinamerika, som cubanerne kulturelt og sprogligt har langt mere tilfælles med. Sven Skovmands bog fra 1974 stiller skarpt på Cubas forhold til netop Latinamerika med særlig vægt på tiden efter det kommunistiske styre kom til magten i Cuba i 1950’erne.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.