(61)

Partner, løgner, elsker, krænker - Om psykisk vold i parforholdet

lydbog


"Hvorfor går du ikke bare?" er den typiske reaktion, når ofre for psykisk partnervold fortæller, hvad de er udsat for. Trusler, stalking, seksuel og økonomisk vold er hverdag for disse mennesker, som langsomt får nedbrudt deres selvværd og selvtillid.

Psykoterapeut Christina Copty beskriver her, hvad psykisk partnervold er, og hvad den gør ved offeret. Hun giver et indblik i, hvordan en krænker tænker, føler og agerer, og hun guider læseren igennem den labyrint af kontrollerende og manipulerende voldsmetoder, som krænkeren benytter sig af. Hun viser også, hvorfor den psykiske vold er så traumatiserende, at ofrene ikke magter at bryde ud af det destruktive forhold og ender med at lide af f.eks. C-PTSD, selvhad og ensomhed.

Endelig beskriver Copty, hvordan børn kan komme i klemme, når en forælder er psykisk voldelig. Hun giver konkrete råd til, hvordan man håndterer en sådan partner, og hvordan man kan komme ovenpå igen, når man har lagt et voldeligt forhold bag sig.

Christina Copty er psykoterapeut og forfatter med speciale i personlighedsforstyrrelser, herunder narcissisme og destruktive parforhold. Hun har selvstændig praksis i København, og derudover udbyder hun onlinekurser om den narcissistiske partner. Hun har tidligere arbejdet med traumeramte børn og unge på Vestbredden og i Gaza. "Partner, løgner, elsker, krænker" er hendes anden bog. "Den svære kærlighed – om narcissisme og parforhold" udkom i 2016.


Fortæller: Susanne Storm
Varighed:

4.7

61 vurderinger

Line

28.11.2023

Virkelig god bog! Både ift at genkende dynamikker, og hvordan man holder bolden på egen banehalvdel og kommer ud på den anden side. Vinklerne omkring forhold med børn er også rigtig brugbar.

Nicole

11.10.2023

Bogen hjalp mig med at indse nogle ting som gør at jeg er bedre oplyst og følelsesmæssigt stillet end før.

Gro

4.11.2022

Tak til forfatteren for en virkelig velskrevet bog, som gør komplekse temaer- og problemstillinger forståelige.