(25)

Troskab - Dansk SS-frivillig E.H. Rasmussens erindringer 1940-45

lydbog & e-bog


Ellef Henry Rasmussen var blandt de allerførste danskere, der frivilligt lod sig indrullere i Waffen-SS. Allerede i sommeren 1940 blev han sendt til uddannelse i Østrig, og i juni 1941 tog han del i operation Barbarossa, invasionen af Sovjetunionen. Herefter var han i aktiv krigstjeneste helt frem til krigens slutning, kun afbrudt af hospitalsophold og en videreuddannelse til officer. I krigens sidste fase – tilbagetrækningen fra Estland og kampene omkring Berlin – stod han i direkte kontakt til højtrangerede tyske generaler og varetog stillingen som chef for II. bataljon i SS-Regiment "Danmark". II. bataljon blev adskilt fra det øvrige regiment omkring Berlin i krigens sidste dage, og denne del af historien fortælles her for første gang. Den enestående beretning bidrager endvidere med en lang række nye detaljer om de danske frivilliges indsats og gerninger på østfronten.

Ellef Rasmussens krigserindringer er fortalt til historiker Peter Møller Hansen, som i indledning, efterskrift og noter bidrager med historisk perspektiv til fortællingen. Bogen er illustreret med mange unikke billeder, som ikke tidligere har været offentliggjort.


Fortæller: Helle Sihm
Varighed:

4.0

25 vurderinger

Anonym

30.9.2023

god

Pierre

11.1.2023

Rigtig godt fortælling om et spændende og hårdt liv. Dog vil jeg sige at oplæser sløser lidt men ikke noget af alvorlig betydning. Hun retter sig selv mange gange undervejs og kan fremkomme at være belastende. Og en kedelig stemme. Med en bedre fortæller stemme uden rettelser ville den være fantastisk. Synd valget faldt på hende.

Mette

6.10.2022

Rigtig spændende bog. På trods af flere gode detaljer savner jeg mere uddybende beskrivelser af rædslerne og gruen. Det er “lidt for pænt” fortalt. Og begrænset refleksion over egne handlinger. Desuden er det elendigt oplæst. Flere fejl og meget lange kunstpauser. Det forstyrrer den ellers gode historie.