(51)

Tre meter fra Breivik - en beretning fra Nordens største terrorretsag

lydbog


Som de eneste danske journalister fulgte Louise Damløv og Cecilie Kallestrup fra DR Nyheder i foråret 2012 hele retssagen mod Nordens største massemorder, Anders Behring Breivik.

I ti uger rapporterede de live på dr.dk fra deres plads i retssal 250 i Oslo Tingrett, hvor de på skift sad - kun tre meter fra Breivik.

I TRE METER FRA BREIVIK skildrer de det dramatiske retsforløb og fortæller gennem øjenvidneberetninger fra retssalen historien om massakren på Utøya og bombeangrebet i Oslo.

Bogen er også et personligt vidnesbyrd fra to unge journalister om, hvordan det er at skulle arbejde professionelt og samtidig undgå at blive overvældet af følelserne i mødet med bundløs sorg – ansigt til ansigt med manden, der er skyld i den.

ANMELDERNE SKREV

"En barsk og intens skildring af retssagen mod Anders Breivik fra to danske journalister, som fulgte hele sagen fra retssalen."

- Bibliotek.dk

"’Tre meter fra Breivik’ giver et godt referat af hændelsesforløbet og især af retssagen."

- Bogvægten.dk



3.8

51 vurderinger

Dinna

23.1.2023

En bog som er så grim at høre en bog som man kan græde til og følger er store

Camilla

30.8.2021

En gennemgang af den frygtelige sag fra Oslo/Utøya set fra en journalists syn. Fik mig til at blive berørt men var ikke for følelsesladet. Tanker til de afdøde og deres pårørende ♥️

Julie

12.2.2021

Den sætter sig! En historie alle bør høre