(27)

Store Kongensgade 23

lydbog & e-bog


Store Kongensgade 23 er Søren Ulrik Thomsens reflekterede erindringsessay fuldt af minder om hans pubertet og moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler, om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole, men også af tanker om, hvorfor man skriver, om frygten for alderdommens rædsler, om efteråret, hvor alting på én gang flammer op og dør ud. Og om en lejlighed i Store Kongensgade 23, hvor forfatteren kun boede et enkelt år, men alligevel er stedet, hvorfra fremtiden altid vil udstråle.


Fortæller: Niels Skousen
Varighed:

4.0

27 vurderinger

Mogens

26.7.2022

Sproget, der beskriver situationer, øjeblikke, personer, følelse, fortiden, fremtiden, hverdagen, nuet - er så rigt - så rammende, så varieret smukt at det ofte varmer langt ind i sjælen, TAK,

Camilla

14.6.2022

Oplæseren, al ære og respekt, er et eklatant fejlskud i denne sammenhæng.

lotte

15.12.2021

Så er den gal igen.. Det er en fantastisk god forfatter og historie og lyrik er top! Jeg er ikke en god læser, men her er en bog, som jeg absolut må læse. Ikke mindst på baggrund af at oplæseren er helt forkert til opgaven, hvor hyggelig og dygtig han ellers lyder, men forfatteren beskriver frygten for at blive affældig og gammel, - ikke allerede at være det, som det ellers kommer til at lyde, med den rare morfar stemme, som oplæseren har. Udtrykket bliver derfor mere tragisk end selvironisk og det stemmer dårligt med min tolkning af forfatterens tone i teksten.