(31)

Spionen og forræderen

lydbog & e-bog


En frostklar vinterdag i januar 1966 lander en ung russisk diplomat og hans kone i København. Mandens navn er Oleg Gordijevskij, og officielt er han ansat ved den sovjetiske ambassade. Men i virkeligheden er han KGB-officer, toptrænet i spionage mod vesten.

Sådan begynder et ekstraordinært kapitel af spionagens historie. Opholdet i Danmark og mødet med vestlig kultur sætter et ideologisk skred i gang i Gordijevskij, som ender med at “hoppe af” til vesten. I mere end et årti viderebringer han hemmeligheder

fra hjertet af den sovjetiske efterretningstjeneste til britiske MI6- agenter i København og London. Oplysninger, der bidrager til at

afværge atomkrig og ændrer den kolde krigs gang.

I Spionen og forræderen fører britiske Ben Macintyre læseren ind i en verden af bedrag og forræderi, hemmelige dokumenter og skjulte signaler. Det er en utrolig, men sandfærdig historie om en enkelt mands store indsats på et kritisk tidspunkt i verdenshistorien.


Fortæller: Dan Schlosser
Varighed:

4.5

31 vurderinger

Andreas

7.8.2023

Den var umulig at lægge fra sig, da man var i gang. Den har alt hvad en spionroman skal have- og så er det ikke fiktion!!! Fremragende oplæst!

Kirsten

9.1.2023

Super spændende fortælling, men også skræmmende at tænke på alt den overvågning 😱

Lars

4.6.2021

Enestående !