(135)

Pædofile og krænkere

lydbog


Et kodeks i Vestre Fængsel blandt de ansatte lyder sådan her: ”Hvad der sker på Vestre, bli’r på Vestre.”

Alligevel har jeg valgt at glemme det gamle kodeks og dermed åbne porten til den verden, der i mange år var min. Den verden, som jeg gennem 16 år havde min daglige gang i som fængselsbetjent i Vestre Fængsel.

Vestre Fængsel ligger i København og er Danmarks største arresthus og huser derfor nogle af Danmarks farligste kriminelle. Livet i et fængsel er en verden, der står i stærk kontrast til det liv, det enkelte menneske normalt lever udenfor i samfundet. En verden, som de fleste har en stærk holdning til, men som de færreste i virkeligheden kender det fulde omfang af, medmindre man selv har navigeret i det som indsat, ansat eller pårørende.

Lydbogen Pædofile og Krænkere giver lytterne et indblik i de mennesker, som de færreste ønsker at blive sat i forbindelse med. De, der har begået – eller er under mistanke for at have begået – sædelighedsforbrydelser mod et barn under 15 år.

Hvem er de, og hvorfor gør de det?

Kan vi som medmennesker og samfund gøre noget for at stoppe dem, og hvordan skal vi agere, vel vidende at de er iblandt os alle steder i samfundet?

Kan vi som samfund nedbryde tabuet omkring dem, hvis det betyder færre ofre i fremtiden, og er det rimeligt, at vi sætter alle pædofile i samme bås, når det langt fra er alle pædofile, der har begået overgreb mod børn?

Lydbogen er skrevet på baggrund af tanker, refleksioner, samtaler med specialister samt daglige dialoger med de indsatte, som ligger nederst i hierarkiet blandt de indsatte i landets fængsler – et faktum, der kan medføre særdeles barbariske og nådesløse afstraffelser af disse gerningsmænd, uanfægtet om de er dømt skyldige i deres sager endnu.

Bogen repræsenterer råt for usødet forfatterens erfaringer og refleksioner og er således hverken et forsøg på et forsvar eller en yderligere fordømmelse af de personer og handlinger, bogen beskriver.



3.5

135 vurderinger

Ida

12.4.2024

Virkelig god og grundlag for reflektion.

Birte

2.3.2024

en velskrevet bog som siger en del om samfundets håndtering af denne type sager

Zita

3.10.2023

Tak for den fortræffelige fortælling og indsigt🙏🤗