(154)

Når børn og unge får angst

lydbog & e-bog


Hvad er angst? Hvor kommer den fra? Hvad sker der i hjernen og i kroppen, når angsten kommer buldrende? Hvordan tackler man bedst angsten? Psykiater og hjerneforsker Peter Lund Madsen besvarer med hjælp fra en række eksperter de vigtigste spørgsmål om angst – med særlig fokus på børn og unge. Desuden fortæller både børn, unge og voksne deres egne historier: om mødet med angsten, om skolevægring og om forskellige former for behandling og terapi.

Det er naturligt at føle angst, men når den tager overhånd, kan den være invaliderende. Heldigvis er der håb, for jo mere vi ved om angst, jo bedre bliver vi også til at hjælpe de angstramte og familier, som kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen.

Peter Lund Madsen (f. 1960) er speciallæge i psykiatri, hjerneforsker og foredragsholder og har skrevet flere bøger om hjernen, blandt andet "Frihedens pris – En kort historie om menneskehjernen" og "Dr. Zukaroffs Testamente". Han er desuden en af landets fornemmeste formidlere af naturvidenskab, bl.a. siden 2013 som vært for det ugentlige radioprogram Hjernekassen på P1. Han har modtaget flere priser for sit arbejde, bl.a. Mogens Fog Prisen, Niels A. Lassen Prisen, Rosenkjærprisen og Modersmål-Prisen.


Fortæller: Mikkel Schou
Varighed:

4.3

154 vurderinger

Helle

4.3.2024

en god og lærerigt bog om angst. personligt hjalp den mig til at forstå mig selv og min søns angst.

Marlene

17.10.2022

Vildt god og rigtig god beskrivelse af hjernen når den får/har angst . Hjalp mig meget med min egen angst . Selvom jeg ikk er ung mere (43 år )

Mor

17.5.2022

Kommer med mange gode og relevante betragtninger ang angst. En viden når man har angst tæt på i familien