(14)

Nabostrid: – når vi slås over hækken

lydbog & e-bog


"Skellet går her! Det træ, du har plantet, går langt ind over min grund!"

"Overhovedet ikke. Skellet går her. Og i øvrigt er jeg godt og grundigt træt af, at du spiller høj musik hver aften sommeren igennem."

Når man ikke er en del af konflikten, lyder det helt skørt, at man kan skændes heftigt over træer og musik, endda så voldsomt, at det ender i fjendskab. Historierne kan være underholdende for os, men for de involverede er det både besværligt og udmattende, når det er ens hjem, der med et er forvandlet til en kampzone.

De to forfattere til Nabostrid har interviewet hegnsmænd, psykologer, jurister i boligselskaber, bygningsinspektører, politibetjente og ikke mindst nogle af dem, der simpelthen ikke kan enes. Bogens historier får tårene til at trille af grin, men de vækker også til eftertanke. Ud over dette indeholder bogen gode råd til, hvordan man løse en nabostrid, før den eskalerer til en konflikt, og hvad man kan gøre for at forhindre den i det hele taget. Desuden er der ligeledes afsnit om de rettigheder, man har som lejer, udlejer og ejer af et hus eller en lejlighed, og hvad man kan gøre, hvis konflikten eskalerer: Hvor og hvordan har man mulighed for at søge hjælp?


Fortæller: Anders Bisgaard
Varighed: