(1031)

Lev mere tænk mindre

lydbog & e-bog


Nu solgt i mere end 65.000 eksemplarer.

Metakognitiv terapi gør lige nu sit indtog verden over, og forskerne er begejstrede. Terapien har dokumenteret effekt på depression, og studier viser, at så mange som 70-80 % af alle depressive kureres helt – og det endda på rekordtid. Denne bog henvender sig både til den, der lider af depression, og den, der gerne vil lære at tackle sine negative tanker.

Det er en udbredt opfattelse, at den bedste måde at takle kriser på er at bearbejde dem. Vi taler, tænker og analyserer i et væk i et forsøg på at tømme rygsækken for ’dårlig bagage’. Men det er en forkert, omend fasttømret antagelse. Psyken skal ikke betragtes som en rygsæk. Der sker ingen ophobning, og det er ikke nødvendigt at ’rydde op’ for at komme videre med sit liv efter en krise eller for at overvinde en depression.

Ifølge banebrydende ny forskning inden for metakognitiv terapi bør sindet i stedet betragtes som en si, hvor alt passerer, med mindre vi selv aktivt vælger at holde fast i det. Bruger vi mange timer dagligt på at spekulere og bekymre os om, hvordan vi skal løse et problem eller på at tale med os selv om, hvordan vi har det, tapper vi os selv for energi og livsglæde, ligesom vi øger vores risiko for at udvikle eller vedligeholde en depression.

Det handler ikke om at tvinge sig selv til urealistiske mål om kun at tænke positivt. I stedet skal vi fokusere på at tage styringen og begrænse vores grublerier. I bogen her giver psykolog Pia Callesen sit bud på, hvordan vi kan vinde kontrollen over vores tænkning og få livsglæden tilbage.

Hun introducerer os til en række mennesker, som alle har overvundet depressionen ved hjælp af metakognitiv terapi og viser, hvordan vi kan lære at identificere de tanker, der trigger vores bekymringer, og via konkrete øvelser blive bedre til at håndtere og begrænse vores negative tanker, så vi ikke blot lærer at overvinde depressionen – men også helt undgår at udvikle den.



4.1

1031 vurderinger

Josefine

12.2.2024

rigtig god bog

Nathja

7.1.2024

Har hjulpet mig mere end noget andet. Bedste bog

Anonym

29.12.2023

Hey jeg har adhd og jeg vil gerne lige sige at ligemeget hvad forskning siger så vil det aldrig ku hjælpe på alle! Fordi jeg har adhd er jeg bygged til at bruge energi 24/7 og det bruger jeg på tanker når jeg er ked af det medmindre jeg dyrker sport - Hvis det er meget meget intens sport! Hvis jeg ik har mulighed for det har jeg derimod ik en chance for at ku gøre det hun siger som at lukke tanker af! Fanmde nej🫢😳det nærmest en joke for mig bare at prøve! ( hvis jeg sku prøve sku jeg sige sær ingen “ ik tænk” inde i hovedet om og om igen) og ægte det bare forstyrrende/ forvirrende! Jeg har værret igennem de sygeste metoder og de længeste nætter og flere siders noter om hva jeg sku gøre med migslev! Og for mig er det eneste der hjalp at finde et svar til hva der gær man er depri fordi så ka jeg bli ved og gå at tænke over det indtil jeg overbeviste migslev og fik indsigt. Og for mig var det best bar at komme så langt og dybt ind i såret som overhoved muligt! Det endda ogs spændene så det ingengan fordi jeg mister koncentrationen eller modet👍🏼🙂 ægte bare gør så du nærmest ik har mer at overrække!! Vil bare lige sige det af ræn erfaring til folk der måske også ku have det lige viste at forskning ik ka laves på mennesker fordi så sku man ogs lave det på mennesker der fejlede ting i hjernen ellers virker det sku ik helt vel? 😁fordi folk med adhd kommer nok op af depression op på en anden måde end folk med andre ting fordi de tænker sådan 5 gange nærmest så meget sikkert?🤷🏼‍♀️ siger det bare. Og uden svar blit min Adhd til den sygeste ADD så nej det hjalp ik ik st tænke fordi haha jokes on you jeg er født sådan her👍🏼😊men ja. 👍🏼😀måske var den god lige at have med i bogen men ja for mig hjalp det best st dykke ned i såret forud kan ikke vente en hel dag uden hele tiden st venne tilbage til tanken!😊🫶🏼me ja! God dag!👍🏼❤️ville bare lige dele min egen erfaring med at komme op fra dybet👍🏼❤️😊tror kun på man ka komme op med “ indsigt” indefra og det kun en selv der ka finde det:) - det måske mere end melding end en vurdering af bogen men tænker folk læser den af en grund😁🫶🏼💫 føler hvis man rammer “ægte indsigt” så man reddet og ude og så får man ro og et mål fræm mod et bedre liv🫶🏼💫 Især forud man altid støder på problemer og jeg kun kom igennem dem ved at lære sigslev at kende ellers følte jeg mig ægte forvirret/fortabt - så fik kun mægte ro i sindet sådan - bar lig for overtænkerne derude. Fordi duh, alle ved det best ikke at tænke på det, men tror du det blit nemmere at du fortæller mig det jeg self godt kan tænke migslev til?🙂nar I dont Think so kvindemennekse👍🏼😁