(33)

Ingen som dig

lydbog & e-bog


Lucy og Joseph er som dag og nat. Ingen af dem søger kærligheden, ingen af dem har gode erfaringer med samme – og ingen af dem ved, at de er hinandens bedste chance for at finde den igen.

En hverdagsbegivenhed kan godt være livsændrende. Det er Lucy et levende bevis på. Da hun møder Joseph bag disken hos sin lokale slagter i Nord-London ved hun, at hun ikke vil kunne slippe ham. Problemet er bare, at Lucy ikke ligefrem leder efter en kæreste. Til gengæld mangler hun en kompetent babysitter, og det kunne godt være Joseph. Så hvorfor ikke invitere ham hjem?

Det andet, tredje, fjerde og femte problem er, at de er hinandens diametrale modsætninger: Lucy er en 41-årig folkeskolelærer og mor til to med en fortid, som hun ihærdigt prøver at glemme; Joseph er en 21-årig aspirerende DJ, som nebengesjæft er som fodboldtræner og slagter, og som stadig bor hos sin mor og har hele livet foran sig. Forholdet er en tikkende bombe – men måske er de begge to netop det, som den anden går og mangler.

Hornbys nye roman er Hornby, når han er bedst. Det er en fortælling om kærlighedens ustyrlige kræft er, dens evne til at forene fraktioner og skubbe alle vores skeletter ud af skabet i ét stort ragnarok og måske, hvis man er heldig, til at være både overraskende og overrumplende.

Ingen som dig er en øm, morsom og uimodståelig roman om det der adskiller os og det, som gør at vi ikke kan holde os fra hinanden.


Fortæller: Iben Hjejle
Varighed: