(20)

Grænselandet. Tøndersagen efterforsket

lydbog & e-bog


Da en lille pige fra udkanten af Tønder i august 2005 ser politiet føre sin far væk, markerede det afslutningen på et barneliv som incestoffer og sexslave. Udadtil fik hendes forældre hende til at fremstå som en prinsesse i tyl og strutskørt. Indadtil blev hun mishandlet af sin far, en psykisk syg invalidepensionist, der spejlede sig i Sylvester Stallone. Efter at pigen var fyldt ti år blev hun solgt til fremmede mænd, der betalte faderen med pizza, alkohol og små pengebeløb. Men en af gæsterne i huset sladrede til politiet, og siden har myndighederne afdækket, hvad der har vist sig at være den største sag om pædofili i Danmark nogensinde. Tolv mænd er idømt fængsel for overgreb mod pigen, og flere venter på at komme for en dommer. Men politiets efterforskning har stadig ikke besvaret et centralt spørgsmål: Hvordan kunne det ske?

I "Grænselandet" forsøger journalisterne Mads Brügger og Nikolaj Thomassen at give svar på dette spørgsmål. I kraft af et enestående kildemateriale, der omfatter fortrolige dokumenter, efterretningsrapporter, dagbøger, breve og mere end hundrede interviews med sagens hovedpersoner, har de begået en foruroligende skildring af en by i provinsen.

De prisbelønnede journalister Mads Brügger og Nikolaj Thomassen har tidligere skrevet bestsellerne "Ingen kender DAGEN" og "Abemanden".

Mads Brøgger (f. 1972) er en dansk journalist, filminstruktør og forfatter. Han har tidligere været programchef hos Radio24syv og journalist og studivært hos Danmarks Radio. Nu er Mads Brøgger direktør og ansvarshavende chefredaktør for den digitale nyhedsbrevstjeneste Frihedsbrevet.

Nikolaj Thomassen (f. 1973) er en dansk journalist og forfatter. Han har arbejdet med undersøgende journalistik på Politiken, WeekendNu og Dagen. Han har modtaget flere priser for sit arbejde.



4.1

20 vurderinger

Anonym

20.2.2023

Den mest rodede fortælling hele bogen igennem. Har svært ved at fokusere på alle de skift i fortællingen og rigtig mange detaljer der ikke er nødvendige som en liste af muskiknumrer på en cd.

Anna

14.3.2021

Uhyggelig...skræmmende...kvalmende....