(25)

Genåbnede kriminalsager med Frederik Strand - Store Russer

lydbog


I 1910 blev der begået et indbrud i Ringstedgade i København. Sagen er bemærkelsesværdig af flere årsager. Dels har den ligheder med den senere sag om den såkaldte Amagermand. Og dels var dens opklaring med til at cementere en af de væsentligste nyskabelser i kriminal-teknikkens historie: Fingeraftrykket. I denne podcast kan du høre leder af Politimuseet, Frederik Strand, fortælle historien om den vane-kriminelle Russer, der var en del af det kriminelle miljø i København. Og du kan tage med ned i kælderen dybt under Rigspolitiet, hvor det eneste fingeraftryks-bord fra århundredets begyndelse er bevaret.

I ‘Genåbnede kriminalsager’ følger vi efterforskningen af Danmarks mest spektakulære mordsager og mysterier. Leder af Politimuseet, Frederik Strand, åbner blandt andet jagten på Danmarks første seriemorder og tager dig med helt ind i kernen af politiets arbejde og nybrud, mens pårørende og vidner på første parket får lov at give deres version af de mystiske sager.

\nGlæd dig til at komme med under opklaringen af nogle af Danmarkshistoriens mest spektakulære sager.

\n

Frederik Strand er historiker, Ph.d. og leder af Politimuseet. Han har – blandt andet – udgivet bogen ’Jagten på forbrydere stopper aldrig’ - en samling fortællinger om danske cold case-kriminalsager fra de seneste 150 år. Nu bliver disse historier levendegjort i podcastserien ‘Genåbnede kriminalsager med Frederik Strand’.