(0)

Fordi du skal: Kærlige spark fra skolelederen

e-bog


Denne bog er til inspiration for alle os, som indimellem mangler mod og vilje til at stå ved det, vi mener og gøre noget ved det, vi synes, er forkert. Det er en bog til forældre, til lærere og ledere. Det er en bog om kærlighed, engagement, opdragelse og ledelse – af børn og voksne, lyshårede og mørkhårede – og det er en bog om, hvordan man trods modstand bevarer energien og viljen til at tage kampene, når de skal tages.

I 2011 blev skoleinspektør Lise Egholm kåret som Årets Leder. Det er første gang en offentlig leder er blevet kåret, men det er ikke første gang Lise Egholm har gjort sig bemærket. Hun har været en markant stemme i debatten om folkeskolens rolle i forhold til børn, socialt belastede familier, integration mv. Hun har gjort Rådmandsgades Skole, tidligere en af Nørrebros mest belastede, til en gedigen succeshistorie.

Lise Egholms valgsprog er Kys, Krav og Kommunikation. Og så enkelt er det faktisk. Hun elsker børn, men er ikke bange for stille klare krav til dem - eller til deres forældre og skolens lærere. Hun er en passioneret pragmatiker, som vil have resultater. Lærerne skal gøre deres arbejde, børnene skal lære noget – også dem, som ikke har det hele med hjemmefra – og mor og far skal være ordentlige forældre. Lise Egholm siger tingene lige ud – nogle gange uden at være særlig politisk korrekt, for hun er ikke bange for at træde andre over tæerne, hvis det er nødvendigt. Og målet er altid det samme: At give børnene de allerbedste muligheder her i livet.