(2)

Dronningernes København

lydbog


Det er ikke kun de danske konger, der har præget hovedstaden.

Viljestærke, snu og handlekraftige dronningers aftryk kan spores mange steder i København. Historiker Emma Rønberg Paaske tager os med på en tur gennem Dronningernes København. Vi skal til Dronning Louises Bro og lære om kvinden bag, til Margrethe den Førstes relief på Christiansborg og forbi Københavns Universitet, som måske faktisk blev grundlagt af Dorothea af Brandenburg og ikke, som tidligere troet, af Christian den Første.

Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.

Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.