(587)

Det hele handler ikke om dig: Antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening

lydbog & e-bog


Aldrig har vi været rigere og tryggere og haft flere muligheder her i den vestlige verden, men samtidig er mange plaget af stress, angst og depression. Nye spørgsmål kalder på svar:

Hvordan finder du mening i en verden, hvor kampen for overlevelse er afløst af idéen om selvrealisering? Hvordan navigerer du i de nærmest uendelige mulighederog udfordringer, det moderne liv byder på?

Der er forbavsende relevante svar på de spørgsmål i den stoiske filosofi, der har sin oprindelse i antikken. Gennem to årtusinder har den hjulpet mennesker til at håndtere alt fra paladsintriger til krigsfangelejre.

I bogen vil du på en jordnær, underholdende, provokerende og praktisk anvendelig måde blive introduceret til den stoiske filosofi. Journalist Niels Overgaard opdaterer klassiske dyder som selvbeherskelse, disciplin og visdom til nutiden, og du vil blive klogere på, hvordan de kan bruges til at håndtere moderne udfordringer som sociale medier, smartphones, et travlt arbejdsliv og irrationel terrorfrygt på en måde, der giver dig mulighed for et liv med sindsro, frihed og mening. Men vær forberedt: Det er ikke en filosofi , der stryger dig med hårene.

DET HELE HANDLER IKKE OM DIG er også en personlig bog, hvor forfatteren deler ud af sine pinagtige erfaringer fra et anti-stoisk liv og fortæller om, hvordan han i dag forsøger at omsætte filosofi en til handling i både arbejds- og privatlivet.


Fortæller: Bent Otto Hansen
Varighed:

4.2

587 vurderinger

Anonym

26.3.2024

Glimrende introduktion til den stoisk filosofi med en ærligt og personlig vinkel og et humoristisk selvkritisk glimt i øjet.

Maiken

10.9.2022

Gode reflektioner, personlig

Julie

9.9.2022

Jeg læste den og blev inspireret til at leve mit liv bedre.