(10)

Den forkerte giraf - Om indisk togdrift og kærlighed

lydbog


Hvordan tør man tro på på kærligheden igen, når man har mistet den før? Hvornår ved man, at den er der? Hvad kommer efter kernefamilien? Kan man være bekendt at vise sin halvgamle krop til en ny? Og hvis man ikke giver efter for kærligheden – ender man så som sin undulat, der stille og roligt skifter køn, uden at nogen opdager det?

Dette er bare nogle af de spørgsmål, Maise Njor stiller sig selv, mens hun venter på toget i Indien, og manden, det hele handler om, ligger ved siden af og sover.

Maise Njor har mødt en ny mand – lad os kalde ham Manden – men tør hun tage ham? Følg med på rejsen, hvor bagagen blandt andet består af to lettere ramponerede hjerter, fem børn, to husstande, en hund, en undulat, et par eks’er – plus lige dele kærlighed og angst for at blive forladt igen.

FORFATTEREN

Maise Njor (f. 1968) er journalist og forfatter

til flere bøger, bl.a. "Mit liv som mundlam", romanen "Der var engang en mand" og mailkorrespondancen "Michael Laudrups tænder". Hun bor med sine tre døtre, hund og undulat i Ordrup og arbejder som freelancejournalist og manuskriptforfatter.

LEKTORUDTALELSE

"Bogen handler om drømme, kærlighed og frygt for at miste. Synes man om hendes stil, vil man også kunne lide denne, der sætter ganske mange ord på bekymringer og overvejelser på en charmerende, skævvinklet måde. Samlet konklusion: Charmerende, selvironisk analyse af forfatterens vej gennem livet til erkendelse af kærlighedens væsen, skrevet i hendes velkendte klummestil. Faktisk en udpræget feminin bog, hvor kvindelige læsere vil genkende de kringlede associationer og tankespring. Hvis mændene orker, vil de kunne blive lidt klogere på kvinder." - Lektør: Annemette Schønberg Johnsen

CITAT FRA BOGEN

"Åh gud, man er jo totalskadet efter sådan

en god gammeldags omgang dumpning.

Hvis man var en Toyota Corolla, ville man ikke

købe sig selv. Men buler kan jo rettes ud, der

kan komme hækspoilere på, og subwoofer og

plysterninger i forruden … Man kan godt rette

sig selv ud, man kan godt iføre sig nye udstødningsrør og give den gas, kan man ikke?"