(1)

Adel forpligter

lydbog & e-bog


Efter nogle hektiske hvedebrødsdage med den udkårne – den selvstændige og krimiskrivende Harriet Vane – er den legendariske detektiv og elegantier, Peter Wimsey, endelig faldet til ro i 1930’ernes London.

Idyllen afbrydes dog brat, da societyskønheden Rosamund findes myrdet. Politikommissær Parker opsøger endnu en gang Peter Wimsey og beder om hans assistance. En typisk Dorothy L. Sayers-intrige kan begynde: et hav af mistænkte og løse, men underholdende ender, elegante citater og en smuk finale.

40 år efter Dorothy L. Sayers død i 1957 blev en ufuldstændig version af "Adel forpligter” fundet hos hendes agent. Den Booker-nominerede romanforfatter, Jill Paton Walsh, gjorde arbejdet færdigt, så endnu en Peter Wimsey-krimi kunne udgives.

”Adel forpligter” udkom første gang på dansk i 1999.

Den britiske forfatter Dorothy L. Sayers (1893-1957) fik som en af de første kvinder lov til at studere ved Oxford University, hvor hun læste middelalderlitteratur. Hun anså selv sine oversættelser af bl.a. "Rolandskvadet” og Dantes ”Den guddommelige komedie” som sit vigtigste arbejde, men hun var og er mest berømt for sine kriminalromaner om mesterdetektiven Peter Wimsey.


Fortæller: Tove Skaarup
Varighed: